Technisch Werken

Britse bedrijven bang voor no deal Brexit in 2019

De Britse bedrijven die internationaal handel drijven zijn bang voor een zogenaamde “no deal-Brexit” . Dit wordt ook wel een harde Brexit genoemd waarbij er geen overeenkomst wordt gesloten tussen de EU en Groot-Brittannië. Woensdag 16 januari 2019 werd de brexitdeal die de Britse premier May had opgesteld met de EU weggestemd in het Lagerhuis. Door het wegstemmen van de brexitdeal bestaat er een grote kans op een no-deal-Brexit. Dit betekent dat er een chaotische scheiding zou kunnen plaatsvinden als Groot-Brittannië zich uit de EU gaat terugtrekken. Voorman John Allan van de Britse werkgeversvereniging in de industrie geeft aan dat bedrijven niet zonder handelsakkoorden internationaal kunnen handeldrijven.

Zonder handelsakkoorden internationaal op de markt moeten opereren, is volgens hem volkomen “koekoek”. Adam Marshall de directeur-generaal van de Britse Kamer van Koophandel is niet tevreden over de gang van zaken. Naar zijn mening heeft de politiek het bedrijfsleven laten vallen. Volgens Marshall zullen bedrijven in GrootBritannie nu verschillende stappen moeten nemen als ze handel willen drijven met de EU. Door het wegvallen van de Brexitdeal is er geen algemene overeenkomst die bedrijven kunnen gebruiken als uitgangspunt. Dat maakt een hoop ondernemers onzeker.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!