Technisch Werken

Britse autoproductie daalde in april 2019

De autoproductie in Groot-Brittannië is in de maand april flink onderuit gegaan. Door de slechte resultaten in de autoproductie heeft de gehele Britse economie een klap opgelopen. De economie van Groot-Brittannië kromp in april met 0,4 procent ten opzichte van de maand daarvoor. Dit komt naar voren uit cijfers die zijn verstrekt door het Britse nationale statistiekbureau ONS. Afgelopen maand heeft de autobranche van Groot-Brittannië bekend gemaakt dat de autoproductie in de maand april met ongeveer de helft was gereduceerd.

Door de onduidelijkheid over de Brexit is de auto-industrie in onzekerheid beland. Er worden minder auto’s geproduceerd en fabrieken hebben gedeeltelijk hun deuren gesloten om te voorkomen dat er een grotere chaos ontstaat zodra Groot-Brittannië is vertrokken uit de Europese Unie. In eerste instantie stond de zogenaamde Brexit voor 29 maart op de agenda. Inmiddels is dit vertrek uitgesteld tot 31 oktober 2019. Dit uitstel kwam echter te laat voor de autobranche. Er waren door de autobranche al plannen gemaakt om fabrieken te sluiten en het was te laat om deze plannen te wijzigen. Nu is er in Engeland een strijd gaande om het nieuwe premierschap. Dat zorgt voor meer onzekerheid en kan dus een grotere onzekerheid veroorzaken voor de financiële markt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!