Technisch Werken

Brexit levert Nederland extra banen op vanaf 2018

Nu Groot-Brittannië heeft besloten om uit de Europese Unie te vertrekken overwegen veel bedrijven om Groot-Brittannië te verlaten en zich te vestigen in andere Europese landen die wel tot de EU behoren. Dat is niet goed voor de Britse economie en arbeidsmarkt maar andere landen kunnen hiervan profiteren.

Ook Nederland zal waarschijnlijk van deze ontwikkeling kunnen profiteren. Inmiddels zouden achttien bedrijven hebben aangegeven dat ze gaan verhuizen van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Dit zou Nederland al bijna vijfhonderd banen hebben opgeleverd.

Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) denkt dat de Nederlandse arbeidsmarkt de komende jaren nog meer zal kunnen profiteren van het vertrek van de Britten uit de EU. De NFIA is een organisatie die namens de Nederlandse regering probeert om zoveel mogelijk bedrijven te interesseren om zich in Nederland te vestigen. Inmiddels zoude NFIA in onderhandeling zijn met meer dan tweehonderd bedrijven die zouden willen verhuizen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!