Technisch Werken

Brandgevaar bij Samsung Galaxy Note 7 veroorzaakt door te grote accu in 2016

In 2016 werden door Samsung haar Galaxy Note 7 modellen teruggeroepen omdat deze brandgevaarlijk waren. Wereldwijd zijn zeer veel Samsung Galaxy Note 7 smartphones teruggeroepen en werd er ook onderzoek gedaan naar de oorzaak van het brandgevaar. Uit het onderzoek komt naar voren dat een te grote accu de oorzaak was van de oververhittingsproblemen. Aanstaande maandag zal Samsung de resultaten van het onderzoek gaan publiceren. Dit heeft de Wall Street Journal vrijdag 20 januari 2017 bekend gemaakt op basis van berichtgeving van ingewijden. Komende maandag heeft Samsung een persconferentie gepland waarin het bedrijf haar onderzoeksresultaten bekend zal maken.

De oorzaak van de oververhitting van de Samsung Galaxy Note 7 heeft te maken met de omvang van de accu aldus the Wall Street Journal. De accu paste niet goed in de behuizing van het toestel. Daardoor raakten de accu’s oververhit en dat zorgde er voor dat deze in de brand konden vliegen of zelfs ontploffen. Dit gebeurd echter slechts in enkele gevallen. Het probleem met de accu’s in de Samsung Galaxy Note 7 heeft Samsung veel geld gekost. Het bedrijf heeft uiteraard van haar fouten geleerd en wil daarom dergelijke fouten in de toekomst voorkomen. Daarom heeft Samsung een speciaal programma ontwikkeld. Dit programma bevat een stappenplan met acht stappen en daarnaast is ook het aantal inspecties en testen opgevoerd. Dit met voorkomen dat er toch toestellen op de markt komen die onveilig zijn voor consumenten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!