Technisch Werken

Bouwsector hersteld in 2012

In 2011 vond er een redelijk licht herstel plaats in de bouwsector. Volgens de Rabobank zal dit herstel niet worden voortgezet in 2012. Volgens de Rabobank zal de krimp nog ongeveer 1,5 tot 2 procent kunnen bedragen in deze sector. Dit blijkt uit een rapport genaamd Construction Update welke dinsdag werd gepubliceerd.

De schuldencrisis/ kredietcrisis en de bezuinigen zorgen er voor dat nieuwe investeringen massaal worden uitgesteld. ”Efficiencyslagen zijn grotendeels al uitgemolken, het vet op de botten is verdwenen, dus is het afwachten tot de consolidatiegolf verder op gang komt”. Het uitzicht op een krachtige groei is de komende dagen volgens de Rabobank afwezig.

Rabobank voorziet een teruggang in de woningbouw. De woningbouw maakt 45 procent uit van de bouwproductie. De woningmarkt moet structureel worden hervormd. Op dit moment zijn er nog weinig plannen tot grondige hervorming van de woningmarkt in Nederland. Wanneer dit niet verandert blijft de markt op slot zitten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!