Technisch Werken

Bouwproductie stijgt maar woningtekort blijft in grote steden in 2019

In de regio’s Amsterdam en Utrecht is het tekort aan woningen ongeveer 5 procent van het huidige aantal woningen. In een nieuw rapport van het kabinet is aangegeven hoe het er voor staat met de ontwikkelingen op de woningmarkt. Gemiddeld is het tekort aan woningen ongeveer 3,2 procent van de totale woningvoorraad in Nederland. Deze cijfers zijn overigens nog gebaseerd op de situatie in 2017. In Friesland is het tekort aan woningen vrij beperkt daar komt het tekort uit op 0,7 procent ten opzichte van het totaal aan woningen.

De woningbouw is de afgelopen tijd enorm gegroeid. De bouwproductie neemt namelijk ieder jaar toe. In 2018 worden naar schatting 68.000 nieuwe woningen in Nederland verwacht. Volgend jaar zullen er in Nederland nog eens 73.000 worden gebouwd. In de periode 2020-2023 zullen gemiddeld naar schatting 75.000 nieuwe woningen per jaar worden gebouwd. Daarna zal het aantal nieuwgebouwde woningen oplopen naar 80.000 per jaar. “We zitten nog niet op het niveau van 75.000 woningen per jaar, maar de bouwproductie stijgt wel” volgens minister Kajsa Ollongren van Wonen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws