Technisch Werken

Bouwend Nederland verliest leden

Bouwend Nederland is een organisatie waarbij bouwbedrijven en infrabedrijven van Nederland zijn aangesloten. Maxime Verhagen is de voorzitter van deze organisatie. Bouwend Nederland heeft verschillende speerpunten die ze hanteert voor haar lobby in de bouwbranche. Deze speerpunten gaan over onderwerpen die nauw verbonden zijn met de infra en de bouw. Bouwend Nederland wil met deze speerpunten een gezond klimaat bewerkstelligen voor de bouw en een vermindering van regels die voor de bouw en infrawereld beklemmend kunnen werken.

De belangenorganisatie Bouwend Nederland heeft het niet makkelijk om in een economisch slechte tijd haar belangen door te voeren in de markt. Een aantal deelnemers van Bouwend Nederland zijn ontevreden over de crisisaanpak die Bouwend Nederland tot nog toe heeft laten zien. Het betreft hierbij twee deelnemers VolkerWessels en Heijmans. Om hun onvrede te onderstrepen hebben ze hun ze per 1 januari 2015 hun lidmaatschap opgezegd.

VolkerWessels en Heijmans willen op hun beslissing terugkomen wanneer voorzitter Maxime Verhagen een aantal veranderingen doorvoert. Het nieuws over het opzeggen van het lidmaatschap van deze twee grote bedrijven kwam naar buiten op donderdag 24 oktober 2013. De woordvoerder van VolkerWessels gaf hierbij aan dat ze een branchevereniging willen die beter aansluit bij de verwachtingen en wensen van het bedrijf. Heijmans liet namens een woordvoerder weten dat Bouwend Nederland meer oog moet hebben voor ondernemerschap en sneller moet reageren in de markt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , , , ,
Geplaatst in Nieuws