Technisch Werken

Bouwbedrijven werken tegen lagere prijzen in 2019 door stikstofproblematiek

De stikstofproblematiek zorgt er voor dat verschillende bouwprojecten niet door kunnen gaan. Ook nieuwe bouwprojecten worden in minder grote aantallen opgestart dan in de periode voordat de stikstofproblematiek een rol speelde op de bouw.
Het gebrek aan nieuwbouwprojecten heeft een effect op de prijzen waar bouwbedrijven voor werken. Door de huidige stikstofproblematiek zouden steeds meer bouwbedrijven voor prijzen tegen op net onder de kostprijs.

Dit hebben aannemers en opdrachtgevers uit de bouw gezegd tegen Het Financieele Dagblad (FD). De bouwbedrijven merken meer concurrentie op de markt. Daarnaast blijven de prijzen voor bouwmaterialen nog steeds hoog evenals de personeelskosten. Naast de stikstofproblemen heeft de bouw ook te maken met problemen rondom de aanwezigheid van PFAS in de grond. Verschillende bouwprojecten komen daardoor niet van de grond. Daardoor komt de bouw steeds verder in de knel.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!