Technisch Werken

BMW’s in 2018 teruggeroepen uit China wegen defecte airconditioning

Autoproducent BMW heeft in totaal 139.000 auto’s teruggeroepen naar de garage. Deze terugroepactie vond plaats in China. Het gaat om auto’s uit de BMW 3-serie die zijn verkocht China. De markttoezichthouder heeft bekend gemaakt dat de terugroepactie wordt uitgevoerd vanwege een defect in de airconditioning.

Productiejaren BMW’s
Volgens de berichten gaat het om 89.000 auto’s die tussen 2005 en 2011 in China zijn geproduceerd. Daarnaast zijn er ook 50.000 geïmporteerde wagens die betrokken zijn bij de terugroepactie. BMW zal de auto’s laten nakijken in de garages. Als er misstanden worden geconstateerd worden deze kosteloos gerepareerd. BMW is een Duitse autoproducent maar is in China actief in een zogenaamde joint venture. Hierin werk BMW samen met het Chinese bedrijf Brilliance. China is een belangrijke markt voor autoproducent BMW.

Importheffingen
De handelsbetrekkingen zijn wereldwijd echter onder druk komen te staan. De Amerikaanse president Donald Trump heeft er voor gezorgd dat veel handelsafspraken tussen landen opnieuw worden beoordeeld. Dikwijls heeft dat er voor gezorgd dat er hogere importheffingen werden ingevoerd op bepaalde producten. De automotive heeft hier ook mee te maken gehad. De handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgen er voor dat de resultaten van BMW op de Chinese markt onder druk staan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!