Technisch Werken

BMW stopt met verkoop diesels in Verenigde Staten eind 2018

Autoproducent BMW gaat stoppen met het verkopen van voertuigen met dieselmotoren in de Verenigde Staten. De focus wordt nu gelegd op benzinemotoren en plug-inhybridetechniek. De laatste variant, de plug-inhybrides, zijn auto’s die naast een verbrandingsmotor die meestal draait op benzine ook zijn voorzien van een elektromotor die doormiddel van een stekker kan worden opgeladen.

In Amerika waren de automodellen BMW 540d en X5 xDrive 35d al niet meer leverbaar. Het zal niet lang meer duren voordat de laatste overgebleven dieselvoertuigen uit de 3 Serie 328d zullen worden geschrapt. Dat is bekend gemaakt via de Amerikaanse website Autoblog. Met name de BMW 540d zal nauwelijks op de Amerikaanse wegen verschijnen. Dit automodel was pas sinds februari 2018 leverbaar en is dus maar kort op de Amerikaanse automarkt geweest.

BMW stopt nu met het leveren van diesels aan Amerika. Andere automerken hadden eerder dit besluit doorgevoerd. Zo zijn de automerken Audi, Mercedes-Benz, Porsche en Volkswagen al in een eerder stadium gestopt met het verkopen en leveren van dieselversies van hun modellen aan e Amerikaanse markt. In Amerika is de vraag naar dieselvoertuigen beperkt. BMW houdt de duur voor de verkoop van diesels in Amerika echter wel op een kier. Als de markt weer aantrekt voor diesels in Amerika dan overweegt BMW om ook in Amerika weer dieselvoertuigen te verkopen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!