Technisch Werken

Bewaar geen smartphone of andere elektronica met opgeladen batterijen

De meeste mensen hebben regelmatig een nieuw type telefoon gekocht terwijl ze voor de zekerheid de oude telefoon hebben bewaard. Op zich is het niet verkeerd om de oude telefoon te bewaren, toch moet je wel letten op de levensduur van de batterij. Met name de levensduur van de batterij is voor smartphones en andere elektronica een belangrijk aspect met betrekking tot de totale levensduur van een apparaat. Daarom moet bij het opslaan van deze apparatuur er voor gezorgd worden dat zorgvuldig met de batterij om wordt gegaan.

Elektronica kan het beste zonder batterij of met een lege batterij worden bewaard. Als een batterij opgeladen is wordt de spanning als het ware vastgehouden in de batterij. Daardoor gaat de levensduur van lithium-ionbatterijen achteruit. Eventueel kan een batterij halfvol of halfleeg worden weggelegd. Een toestel met een volledig opgeladen batterij voor langere tijd wegleggen is in ieder geval onverstandig.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!