Technisch Werken

Beurzen openen op vrijdag 31 mei 2019 in het rood

Vanwege de wereldwijde spanningen tussen landen op economisch gebied zijn de beurzen vrijdag in Europa in het rood gestart. De Europese aandelenbeurzen reageren hiermee op het bericht van de Amerikaanse president Donald Trump die een verhoging van de invoertarieven op Mexicaanse goederen aan heeft gekondigd. De Amerikaanse president wil vanaf 10 juni invoertarieven van vijf procent gaan heffen op alle producten uit Mexico. De Amerikaanse president heeft aangegeven dat de invoertarieven nodig zijn om de illegale immigratie over de Mexicaanse grens te stoppen. Er zijn echter verschillende bedrijven die ook vestigingen hebben in Mexico.

Ook Europese autofabrikanten zoals Volkswagen en Fiat Chrysler hebben productielocaties in Mexico. Deze bedrijven kregen door de bekendmaking een aanzienlijk lagere beursnotering op vrijdag. Zo daalde het aandeel van Volkswagen met drie procent en kwam de daling van het aandeel van Fiat Chrysler uit op een min 3,73. Niet alleen deze bedrijven hadden te maken met een stevige min in hun aandelenkoers. Alle grote Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagochtend in de min. De AEX had rond 10.00 uur een min van 1,12 procent, de Londense beurs FTSE `100 staat op een min van 0,9 procent en de Duitse DAX-index op een min van 1,5 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!