Technisch Werken

Betaalbare woning voor veel starters onbereikbaar in 2018

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) geeft aan dat veel starters op de woningmarkt niet of nauwelijks een woning kunnen vinden die aan hun wensen voldoet. De organisatie spreekt van een oververhitte woningmarkt waardoor het vinden van een betaalbare woning niet meer realistisch is.

NVM
De NVM-voorzitter Ger Jaarsma heeft donderdag 12 juli aangegeven dat de woningmarkt er in 2018 heel anders uit ziet dan in 2017. Het afgelopen jaar had hij tegen starters gezegd dat er genoeg woningen te koop zijn als de starters bereid zijn om in de randen van de steden te gaan wonen. Deze uitspraak maakt hij in 2018 niet opnieuw. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers gaf hij aan dat veel woningzoekers nu moeten uitwijken naar de “randen van Nederland”. Kortom de eisen met betrekking tot de locatie waar men wil wonen moeten worden opgerekt.

Woningprijs
De woningprijzen worden steeds hoger. Een gemiddelde verkoopprijs van een huis heeft een recordniveau bereikt van 288.000 euro. Omdat de gemiddelde prijs van woningen omhoog gaat wordt het voor starters ook steeds lastiger om een woning te kopen. Veel starters kunnen nog wel een huis van 150.000 euro betalen. Sommigen kunnen ook nog wel een huis van 200.000 kopen maar nu de prijzen oplopen naar 300.000 wordt het voor veel starters lastig of onrealistisch om een woning te kopen laat staan een droomwoning aldus Jaarsma.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!