Technisch Werken

Beleggers investeerden meer dan 1 miljard euro in studentenwoningen vanaf 2014

Uit een onderzoek van de Volkskrant komt naar voren dat commerciële partijen de afgelopen tijd fors hebben geïnvesteerd in studentenwoningen. In de afgelopen vijf jaar zou er ruim 1 miljard in dergelijke woningen zijn geïnvesteerd. De Volkskrant had haar onderzoek uitgevoerd samen met vastgoedadviseur Savills. Ongeveer de helt van de in totaal 350.000 uitwonende studenten heeft volgens het onderzoek inmiddels een particuliere huisbaas. De Landelijke Monitor Studentenhuisvesting werd dinsdag 10 september 2019 in de media gepubliceerd.

Beleggers kunnen onder andere investeren in studentenhuisvesters zoals Stichting DUWO en Stichting Studenten Huisvesting (SSH). De organisaties DUWO en SSH regelen dan de verhuur van de gebouwen aan studenten terwijl de beleggers eigenaar worden van gebouwen. SSH en DUWO worden beschouwd als zogenaamde ideële beleggers terwijl er ook grote commerciële partijen actief zijn. Hierbij kun je denken aan de Belgische organisatie Xior en het Nederlandse Haerzathe. Deze organisaties zijn vooral gericht op het geld. Haerzathe heeft bijna 1.500 studentenwoningen en Xior heeft er meer dan 3.600. De laatste organisatie heeft de ambitie om door te groeien naar 5.500 kamers. Per maand wordt gemiddeld 540 euro aan huur gevraagd voor een studentenkamer. Dit bericht maakte de Volkskrant bekend.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!