Technisch Werken

BBL opleiding volgen om een elektromonteur te worden in 2018

In de installatietechniek en elektrotechniek zijn veel vacatures aanwezig. De toename aan vacatures in deze sectoren heeft te maken met de oplopende werkdruk in de bouw en de energietransitie. Er is een groot tekort aan elektriciens en installateurs en dit tekort kan zeker niet op korte termijn worden opgelost. In plaats daarvan zal het tekort aan werknemers in deze functies de komende jaren alleen maar oplopen. Dat betekent dat er naar oplossingen gezocht moet worden. Installatiebedrijven en VCU uitzendbureaus investeren meer in opleiding en ontwikkeling. Er worden met name meer BBL trajecten gestart waarmee onervaren technisch personeel wordt ontwikkelt tot vakspecialisten in de installatie- en elektrotechniek.

In aanmerking komen voor BBL elektro- of installatietechniek?

De toelatingseisen voor een BBL opleiding in de elektrotechniek of installatietechniek zijn de afgelopen maanden aanzienlijk afgezwakt. Aan het begin van 2018 werd de eis nog gesteld dat iedereen die een BBL opleiding in deze richtingen wilde volgen over een technische opleiding of technische achtergrond moest beschikken. Inmiddels zijn deze eisen versoepeld en kunnen ook mensen die interesse hebben in de techniek in aanmerking komen voor een BBL traject bij een erkend leerbedrijf in deze sector. Een goede motivatie is echter wel doorslaggevend. Iemand moet bewust voor de installatietechniek of elektrotechniek kiezen.

Aanmelden voor BBL elektrotechniek of installatietechniek
Het is eenvoudig om jezelf aan te melden voor een BBL opleiding in de elektrotechniek of installatietechniek. Als je jezelf hiervoor wilt aanmelden of als je meer wilt weten over opleidingsmogelijkheden in de techniek kun je hier klikken en het aanmeldformulier invullen. Ook kun je doormiddel van het contactformulier een vraag stellen. Het contactformulier vind je doormiddel door hier te kikken. Zowel het aanmeldformulier voor BBL als het indienen van het contactformulier kan je helpen om meer te weten te komen over je mogelijkheden in de techniek. Een adviseur zal binnen korte tijd na ontvangst van het formulier contact met je opnemen om je mogelijkheden voor BBL of werk te bespreken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!