Technisch Werken

BBL opleiding monteur zonnepanelen is oplossing voor energietransitie in 2019

In de komende maanden en jaren zullen in Nederland meer zonnepanelen worden geplaatst. Het plaatsen van zonnepanelen op daken is populair bij particulieren, bedrijven bij woningbouwcorporaties. Zonnepanelen zijn vrij een effectief middel om elektrische energie op te wekken uit zonlicht. Daarvoor moeten zonnepanelen echter wel professioneel worden geplaatst. Hiervoor is echter te weinig ervaren personeel beschikbaar op de arbeidsmarkt. De meeste bedrijven die in de installatiebranche actief zijn in het plaatsen van zonnepanelen hebben onvoldoende monteurs beschikbaar om alle projecten in de zonnepanelen tijdig uit te kunnen voeren.

Daarom is er een nieuwe instroom van personeel nodig in de installatietechniek. Omdat er nauwelijks ervaren personeel te vinden zullen er nieuwe krachten moeten worden ontwikkeld doormiddel van vakgerichte BBL opleidingen. Een BBL opleiding in de installatietechniek en elektrotechniek duurt al snel drie tot vier jaar. Daarom is er steeds meer vraag naar korte BBL opleidingen waarin een BBL-leerling specifieke kennis kan aanleren die nodig is voor de energietransitie. Een BBL opleiding zonnepaneelmonteur zou dan een uitkomst kunnen zijn. In Nederland zijn er een aantal opleidingsinstituten die hiermee experimenteren.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!