Technisch Werken

BBL opleiding in de energietransitie volgen in 2019?

De energietransitie is een belangrijk onderwerp geworden in het nieuws maar ook in de wereld van (BBL) opleidingen. Nederland moet namelijk de komende jaren veel werk verzetten om alle aardgasgestookte installaties te vervangen door warmtepompen, waterstofketels, hybrideketels en andere oplossingen. Ook worden er steeds meer zonnepanelen geplaatst en vergistingsinstallaties. Al deze installaties moeten echter door ervaren monteurs worden geinstalleerd en onderhouden. Het probleem is echter dat deze ervaren krachten er nauwelijks zijn op de arbeidsmarkt. Daarom is er veel aandacht voor scholing van aankomende vakkrachten.

Er zijn al algemene BBL opleidingen die de aandacht richten op onder andere de energietransitie. Hierbij kun je denken aan BBL elektrotechniek en BBL installatietechniek. Er komen echter ook steeds meer gerichte BBL opleidingen en korte trainingen en cursussen op de arbeidsmarkt waarin een monteur of aankomend monteur specifieke kennis en vaardigheden kan aanleren voor bijvoorbeeld het aansluiten van zonnepanelen, slimme meters, warmtepompen enzovoort. Als je interesse hebt in een dergelijke BBL opleiding of training kun je contact met ons opnemen doormiddel van het contactformulier.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!