Technisch Werken

BBL mechatronica volgen via Technicum in 2019

Mechatronica is een populaire opleiding geworden op de technische arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven in de werktuigbouwkunde en industrie vragen deze opleiding in de vacatures die ze open zetten. Mechatronica is een interessante opleiding die op mbo maar ook op hbo wordt gegeven in verschillende varianten. Omdat er een groot tekort is aan technisch personeel en praktijkervaring belangrijk is wordt mechatronica steeds vaker in een zogenaamde BBL variant aangeboden.

BBL is de beroepsbegeleidende leerweg, kortom werken en leren. Dat betekent dat iemand die een BBL traject volgt voor een groot deel aan het werk is in de praktijk bij een technisch bedrijf. Tijdens het werk wordt de praktijk meteen aangeleerd en wordt de theorie toegepast. Dat maakt BBL zo interessant voor zowel de BBL-er als het erkend leerbedrijf dat de BBL-er een leerwerkplek heeft geboden. Het erkend leerbedrijf kan doormiddel van BBL-trajecten meteen nieuwe werknemers inwerken. BBL-trajecten kunnen namelijk naast opleidingstrajecten ook steeds vaker als inwerktrajecten worden beschouwd.

Technicum uitzendbureau heeft ook de aandacht gericht op BBL mechatronica. Veel opdrachtgevers van Technicum vragen om BBL-ers die deze opleiding willen volgen of hebben gevolgd. Daarom biedt Technicum de opleiding BBL aan. Als je interesse hebt in deze opleiding kun je klikken op de knop ‘BBL Technicum’ ook kun je een bericht sturen via het contactformulier van technischwerken.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!