Technisch Werken

BBL-ers werken samen met ervaren monteurs in de installatietechniek in voorjaar 2019

Ervaren krachten in de installatietechniek en elektrotechniek werken tegenwoordig steeds vaker samen met BBL-ers die een opleiding in de techniek doen. De ervaren krachten dragen tijdens hun werk kennis over aan de BBL-ers die vaak nog maar kort actief zijn in de installatietechniek en elektrotechniek. Voor ervaren eerste monteurs zijn BBL-ers een oplossing omdat het werk zo beter verdeelt kan worden tussen de monteurs. De meeste BBL-ers starten met eenvoudige werkzaamheden en krijgen naarmate ze verder vorderen met hun BBL traject steeds moeilijker opdrachten. Zo worden ze op den duur vakkrachten die ook als zelfstandig monteur of zelfs als eerste leidinggevend monteur kunnen worden ingezet.

Daarvoor moet een BBL-er vaak wel een opleiding van drie tot vier jaar in de installatietechniek afronden. Het praktijkdeel wordt geleerd bij het erkend leerbedrijf en op het mbo leert de BBL-er de theorie en maakt hij of zij toetsen. Er worden tegenwoordig steeds vaker BBL-opleidingen aangeboden aan leerlingen. Voor BBL-leerlingen werken en leren een effectief middel om praktijkkennis op te doen en tegelijkertijd geld te verdienen. Als je ook een BBL opleiding in de installatietechniek of elektrotechniek wilt volgen kun je klikken op de knop BBL Technicum in de menubalk. Dan neemt een opleidingscoördinator van Technicum contact met je op om jouw mogelijkheden voor een BBL-traject te bespreken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!