Technisch Werken

BBL-ers gezocht in de installatietechniek in mei 2019

Er worden BBL-ers gezocht in de installatietechniek in Nederland. Veel bedrijven die in deze sector actief zijn zoeken personeel alleen zijn er nauwelijks ervaren krachten te vinden op de arbeidsmarkt. Daarom staan veel installatiebedrijven op voor zogenaamde werken-en-leren trajecten voor aankomende vakkrachten. Deze leer-werktrajecten worden tegenwoordig vooral in de vorm van BBL aangeboden. BBL staat voor Beroepsbegeleidende leerweg en is een praktijkgerichte vorm van leren. Dat betekent in de praktijk dat de deelnemer, die ook wel BBL-er wordt genoemd, over het algemeen op de werkvloer aanwezig is. Bij een erkend leerbedrijf leert de aankomende installatiemonteur of elektromonteur de vaardigheden die nodig zijn in deze sector.

Op school worden verschillende theoretische lessen en praktijklessen gegeven. Daardoor krijgt de BBL-er een goed beeld van de sector en de beroepsgroepen die daar aanwezig zijn. Er is veel werk voor BBL-ers in de installatietechniek omdat de bouwsector aantrekt en de energietransitie nu op volle gang komt. Er zijn monteurs tekort in Nederland. Ook voor de toekomst worden veel nieuwe monteurs gevraagd. Daarom moeten bedrijven in 2019 al aan de slag met het inwerken van nieuwe vakkrachten. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Opleidingsinstituten, overheden en uitzendbureaus ondersteunen technische bedrijven bij het zoeken, selecteren, instrueren en ontwikkelen van technisch personeel voor de toekomst.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!