Technisch Werken

Autofabrikant Renault legt focus op elektrisch rijden vanaf 2017

Verschillende automerken hebben al aangegeven dat ze zich meer willen richten op de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. Ook Renault gaat zich hier meer mee bezig houden. Daarvoor gaat de  Franse autobouwer verschillende nieuwe automodellen introduceren die volledig elektrisch zijn. De komende twaalf jaren zullen er in totaal twaalf elektrisch aangedreven auto’s worden uitgebracht. Hiervan zullen er acht volledig elektrisch zijn.

Met deze doelstelling wil Renault haar voorsprong behouden op het gebied van elektrische auto’s met accu’s. verschillende automerken werken onderling met elkaar samen om nieuwe accu’s te ontwikkelen en technologie op het gebied van elektrisch rijden met elkaar te delen. Ook Renault doet dit. Het bedrijf werkt onder andere samen met Nissan en Mitsubishi.

Verschillende andere automerken proberen de positie van Renault in gevaar te brengen. Zo heeft Tesla ook een steeds betere marktpositie. Dat komt onder andere door de introductie van de Model 3. Dit is een goedkoper Teslamodel dan de reguliere Tesla’s. Dat maakt dat Tesla zich ook in het segment van Renault gaat begeven. Ook Nissan heeft elektrische auto’s in dit segment. De strijd op de elektrische automarkt lijkt langzamerhand steeds heviger te worden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!