Technisch Werken

Autofabrikant Daimler gaat duizenden banen schrappen tot het einde van 2022

Autoproducent Daimler gaat tot et einde van 2022 enkele duizenden banen schrappen. Door te bezuinigen op het personeel hoopt de Duitse automaker 1,4 miljard euro te besparen. Dit geld zou volgens het moederbedrijf van Mercedes-Benz nodig zijn om de ontwikkelingen naar elektrisch rijden te betalen. Er moet de komende jaren nog veel gebeuren op het gebied van elektrisch rijden. Ook Daimler weet dat elektrisch rijden de toekomst is. Toch is deze autoproducent nog niet klaar om zich volledig op de markt van elektrische auto’s te storten.

Daarvoor moet het bedrijf nog flink wat investeringen doen. Deze investeringen zullen onder andere moeten plaatsvinden op het gebied van research en development maar ook op het inkopen van expertise van toonaangevende ontwikkelaars in zelfrijdtechnologie. Daimler heeft verschillende automerken en deze hebben diverse automodellen op de markt gebracht. Het overgrote deel van deze auto’s is echter nog voorzien van een brandstofmotor waarin diesel of benzine wordt verbrand om beweging te realiseren. Er moet dus nog flink wat gebeuren bij Daimler en daar is geld voor nodig. Een groot deel van de ontslagen zal overigens niet in de technische uitvoerende functies plaatsvinden. In plaats daarvan gaat het bedrijf vooral bezuinigen op kantoorfuncties. Er zullen in ieder geval duizend administratieve banen worden geschrapt de komende jaren.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!