Technisch Werken

Autobranche in Groot-Brittannië merkt gevolgen van Brexit al in eerste helft 2019

De autobranche heeft het wereldwijd lastig. Er zijn echter maar weinig landen waar de autobranche meer onder druk staat dan Groot-Brittannië. Hier heeft de autobranche verschillende uitdagingen. Net als de autobranche in andere landen zullen ook bedrijven in Groot-Brittannië moeten overstappen op elektrische aandrijving en is ook het zelfrijden van auto’s een belangrijk aspect van de moderne technologie. Daar komt echter de Brexit bovenop. De Brexit is het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Dat betekent dat er tussen Groot-Brittannië en de EU nieuwe afspraken moeten worden gemaakt over de handelsbetrekkingen.

Bij een harde Brexit komen deze afspraken er niet direct en is er veel onzekerheid over de invoerheffingen van auto’s over en weer. Veel bedrijven in Groot-Brittannië hebben al last van de economische onzekerheid. In april kromp de gehele Britse economie. Deze krimp kwam onder andere door de slechte verkoopresultaten van de Britse auto-industrie. De Brexit werd echter uitgesteld naar het einde van 2019 maar dit bericht kwam echter te laat voor de auto-industrie die al maatregelen had genomen voor een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU eind maart 2019. De noodplannen van de auto-industrie konden niet meer worden teruggedraaid. Daardoor had de auto-industrie al een forse klap opgelopen die de sector in 2019 niet meer te boven gaat komen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws