Technisch Werken

Amerika verlaagt importheffingen op Chinese producten nog niet in juli 2019

Hoewel de gesprekken tussen China en Amerika op het gebied van de internationale handelsbetrekkingen de goede richting opgaan blijft de huidige situatie nog in stand. Dat houdt in dat de komende tijd de importheffingen niet worden verlaagd. Afgelopen zondag werd duidelijk dat China last heeft van de Amerikaanse importheffingen. Afgelopen maand had de Amerikaanse president Donald Trump besloten de importtarieven op ruim 300 miljard dollar aan Chinese goederen met 25 procent te verhogen. Dit bedrag is omgerekend ruim 263 miljard euro.

De importheffingen zorgen er voor dat de Chinese industrie is gekrompen in juni. Dat is niet verwonderlijk want China verkoopt veel producten op de Amerikaanse markt. Als deze producten echter duurder worden vanwege importheffingen worden ze ook minder verkocht. Dat heeft een direct effect op de afzet van China op de Amerikaanse markt. Over de komende tijd zijn de meeste economen niet positief gestemd met betrekking tot de Chinese economie. De Chinese overheid zal waarschijnlijk maatregelen moeten nemen om de Chinese economie te bevorderen. Ook zal China in de onderhandelingen met Amerika over een handelsakkoord een constructieve houding aannemen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!