Technisch Werken

Amerika stopt met importheffingen op staal en aluminium uit Canada in 2019

De Verenigde Staten hebben besloten op te stoppen met de heffingen op geïmporteerd staal en aluminium uit Canada. Dit bericht werd afgelopen week bekend gemaakt doormiddel van een gezamenlijke verklaring van de VS en Canada. Het stopzetten van de importheffing op staal en aluminium uit Canada gaat uiterlijk binnen 48 uur van kracht. De Amerikaanse overheid heeft ook plannen om de importheffingen op staal en aluminium uit Mexico te schrappen. Als deze beslissing van kracht gaat heeft Amerika de ratificatie van een handelsakkoord met de twee buurlanden vlot getrokken. Ongeveer twee jaar geleden heeft de Amerikaanse president Donald Trump de importheffing ingevoerd van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium dat afkomstig is uit Canada en Mexico.

Volgens de Amerikaanse president was deze stap noodzakelijk om de Amerikaanse staalindustrie en aluminiumindustrie te beschermen tegen goedkoop staal en aluminium uit andere landen. Het beschermen van de Amerikaanse staal- en aluminiumindustrie was volgens de Amerikaanse president een zaak van nationale veiligheid. Toch kan men niet zeggen dat deze heffingen een heel positief effect hebben gehad op de industrie van Amerika. De heffingen hebben vooral gezorgd voor gespannen handelsrelaties met andere landen en zorgden er ook voor dat staal- en aluminiumverwerkende bedrijven veel meer geld voor staalproducten en aluminiumproducten uit andere landen moesten betalen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!