Technisch Werken

Airbus is grootste vliegtuigproducent ter wereld in 2020

Vliegtuigbouwer Airbus is in 2020 de grootste vliegtuigproducent in de wereld. Dat is voor het eerst sinds 2011. Airbus is een Europees bedrijf en heeft in 2019 in totaal 863 vliegtuigen geproduceerd en afgeleverd. Daardoor is concurrent Boeing ingehaald. Deze inhaalslag komt overigens niet onverwacht. Afgelopen jaar was voor Boeing een echt rampjaar. Aan het einde van 2019 heeft Boeing zelfs de productie van het vliegtuigmodel 737 MAX moeten stopzetten. Daarnaast werd de topman ontslagen en kreeg deze bovendien nog een behoorlijk bedrag aan geld mee.

Airbus heeft in 2019 in totaal 863 vliegtuigen geleverd maar dat ging niet bepaald gemakkelijk. Volgens berichten moest Airbus tot in de laatste uren van 2019 door gaan met het produceren van vliegtuigen om uiteindelijk de 863 leveringen te realiseren. Eerder ging de vliegtuigproducent zelf nog uit van 860 geleverde vliegtuigen voor 2019. Dat is in ieder geval meer dan de 800 vliegtuigen die Airbus in 2018 heeft geleverd. Airbus heeft nog geen officiële reactie gegeven op de cijfers. De concurrent Boeing heeft in de periode tussen januari en november in totaal 345 vliegtuigen afgeleverd. Dat is meer dan de helft minder ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!