Technisch Werken

Airbus in overleg met Iran over aanschaf 48 helikopters in 2017

In 2017 is Iran aan het onderhandelen met vliegtuigfabrikant Airbus over de aankoop van 48 helikopters. Dit werd op zondag 13 augustus bekend gemaakt door de Iraanse plaatsvervangend minister van transport. Het zou gaan om 45 HEMS helikopters. Dit zijn helikopters die worden gebruikt voor medische hulpverlening. Daarnaast zouden de havens van Iran nog drie helikopters willen aanschaffen voor reddingswerkzaamheden. Het bericht werd door minister Asghar Fakhrieh-Kashan gemeld in de Iraanse krant Financial Tribune.

Doordat de sancties tegen Iran aan het begin van 2016 grotendeels zijn vervallen kon het land weer zaken doen wereldwijd. Daardoor heeft het land ruim 200 vliegtuigen besteld. Hiervan zijn ongeveer 100 vliegtuigen bestemd voor de nationale luchtvaartmaatschappij IranAir. Deze vliegtuigen werden aan het einde van 2016 besteld door Iran. Hoewel het bericht door Iran werd bekend gemaakt heeft een woordvoerder van de helikopterdivisie van Airbus het bericht nog niet bevestigd tegenover persbureau Reuters. De woordvoerder van Airbus is niet op de zaak ingaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!