Technisch Werken

ABN AMRO verwacht lagere olieprijs in 2019 vanwege handelsoorlog

De ABN AMRO vermoed dat de olieprijs in 2019 naar beneden gaat. Daarvoor heeft de bank haar verwachtingen naar beneden toe bijgesteld. Dit kwam dinsdag 13 augustus 2019 naar voren uit de Energiemonitor van de bank. De ABN AMRO bank verwacht dat de prijs van een vat Brentolie voor het einde van 2019 rond 60 dollar zal komen te liggen. Dat is omgerekend ongeveer 53,62 euro. Dat is een aanzienlijke daling ten opzichte van eerdere verwachtingen. Zo ging de bank eerder nog uit van een prijs van 70 dollar per vat. Ook de prijs voor een vat Amerikaanse olie (WTI) is naar beneden bijgesteld door de bank.

Een vat van deze olie zal tegen het einde van 2019 een prijs kosten van 55 dollar in plaats van de 60 dollar die eerder werd beraamd. De ABN AMRO heeft de verwachte olieprijs verlaagd omdat de recente ontwikkeling in de wereldpolitiek waarschijnlijk grote gevolgen gaan hebben voor de wereldhandel. Daarbij doelt de bank onder andere op de escalatie in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Door deze escalatie zal de wereldwijde economische groei waarschijnlijk lager gaan uitvallen dan eerder werd verwacht. Als de handelsoorlog nog verder gaat escaleren zal de prijs van een vat Brentolie zelfs nog verder kunnen dalen. Daardoor zou de prijs zelf kunnen dalen tot 50 dollar per vat. Een dergelijke daling zou volgens de ABN AMRO wel tijdelijk zijn.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws