Technisch Werken

ABN AMRO: minder nieuwbouwwoningen ondanks krapte op de woningmarkt in 2019

Volgens de ABN AMRO bank is er in Nederland sprake van een oplopend woningtekort. De bouw van nieuwe woningen loopt volgens de bank de komende jaren verder terug. Dit staat in een rapport van dat de ABN AMRO maandag 29 april 2019 heeft gepubliceerd. Het rapport van de bank gaat over de bouwsector. De terugloop in de nieuwbouwwoningen kwam vorig jaar uit op 5,7 procent. Volgens de ABN AMRO werden in Nederland de meeste vergunningen voor de bouw van nieuwe woningen afgegeven in de steden Den Haag en Amsterdam. In die steden is de krapte op de woningmarkt zeer groot. Ook in andere steden werden verhoudingsgewijs veel bouwvergunningen afgegeven. In de steden Utrecht, Almere, Groningen en Rotterdam werden in verhouding tot andere steden ook veel bouwvergunningen afgegeven.

Volgens de ABN AMRO is er in Nederland een groot gebrek aan middeldure huurwoningen in het vrije segment. Dit tekort geldt vooral voor de grote steden in Nederland. Niet alle gemeenten zijn van plan om nieuwe huurwoningen te laten bouw. Althans dat blijkt uit het feit dat hiervoor geen vergunningen zijn verstrekt. De onderzoekers van de ABN AMRO hebben uitgezocht dat in de provincies Groningen, Zeeland en Limburg veel gemeenten zijn die niet of nauwelijks bouwvergunningen hebben verleend voor de bouw van huurwoningen. Daardoor neemt het woonbestand van die gemeenten niet toe. Het woontekort kan daardoor oplopen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!