Technisch Werken

ABN AMRO geeft geen rente meer op spaarrekeningen tot 2,5 miljoen euro in 2020

De ABN AMRO heeft deze week bekend gemaakt er geen rente meer wordt betaald door de bank op spaarrekeningen met bedragen tot 2,5 miljoen euro. Deze nul procent rente is een kritische grens die deze bank nu duidelijk heeft bereikt. Spaarders bij de ABN AMRO zullen nu in veel gevallen geen rente meer krijgen op hun spaargeld. Dat heeft natuurlijk wel een psychologisch effect. Feitelijk maakt het weinig verschil of een spaarder nu 0,01 procent rente krijgt of 0,00 procent. Op duizend euro spaargeld zal een spaarder op jaarbasis 0,10 euro rente ontvangen. Dat is al bijna niets.

Voor veel spaarders was de rente bij de ABN AMRO eigenlijk al nul procent. Dat geeft ook onderzoeker Maarten van Rooij van De Nederlandsche Bank (DNB) aan in een reactie op NU.nl. Veel spaarders zouden hun spaargedrag nauwelijks hebben aangepast vanwege de lage spaarrente. Consumenten hebben in bepaalde gevallen wel besloten om het spaargeld af te lossen op hun hypotheek of het geld te storten op de tegenspaarrekening die gekoppeld is aan hypotheken. Op deze tegenspaarrekeningen wordt vaak meer rente geboden. Daar staat tegenover dat de hypotheekrente op deze hypotheekproducten ook hoger is.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!