Technisch Werken

Aantal woningverkopen zal dalen in 2019 en 2020

De economen van de ABN Amro verwachten dat er een daling zal plaatsvinden in de woningverkopen in 2019 en 2020. Volgens de economen zal in beide jaren de woningverkoop afnemen met 5 procent. Het aanbod aan koopwoningen neemt af waardoor ook het aantal verkopen van woningen zal afnemen. De prijzen van de woningen die te koop staan zullen wel oplopen. Dat heeft ook te maken met het beperkte aanbod en de grote vraag. Er is echter wel een ontwikkeling op de markt gaande die er voor zorgt dat de vraag niet heel sterk zal toenemen. Een grote groep consumenten die tijdens de economische crisis hun woningkoop heeft uitgesteld heeft inmiddels wel een koopwoning kunnen bemachtigen aldus de economen van de bank.

Er moeten echter wel meer nieuwe woningen worden bijgebouwd. Bouwondernemingen krijgen hiervoor voldoende opdrachten binnen maar hebben vaak niet voldoende capaciteit om de aanvragen uit te voeren. Daarnaast zijn er onvoldoende bouwplannen om aan de vraag op de woningmarkt te voldoen. Het financieren van bouwprojecten loopt niet altijd even soepel en in de gebieden waar de tekorten aan woningen het grootste zijn is het aanbod aan woningen juist het laagste. Het Economisch Bureau van de ABN Amro verwacht dat hier niet snel verandering in komt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!