Technisch Werken

Aantal techbedrijven nemen in 2020 niet deel aan techbeurs Mobile World Congress (MWC) in Barcelona vanwege coronavirus

Een aantal grote techbedrijven zoals Amazon, LG, Ericsson en NVIDIA zullen niet deelnemen aan de techbeurs Mobile World Congress (MWC) die in Barcelona wordt gehouden. De grote bedrijven hebben hun deelname ingetrokken uit angst voor het coronavirus. Naast de genoemde bedrijven zijn er ook verschillende andere techbedrijven die twijfelen of ze deel moeten nemen aan de beurs. Zo twijfelt bijvoorbeeld Samsung twijfelt nog of het deel wil nemen aan de beurs.

De organisatie van MWC heeft aangegeven dat de beurs gewoon doorgaat ondanks het virus. Toch zullen er wel speciale maatregelen worden genomen. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat er nauwelijks kans bestaat op besmetting door het virus. Om die reden worden bezoekers uit de provincie Hubei in China geweerd. In die Chinese provincie zijn veel besmettingen van het Coronavirus geconstateerd. Ook bezoekers die kort geleden nog in China zijn geweest moeten kunnen aantonen dat ze twee weken gezond buiten het land verkeren.

Wereldwijd zijn er ruim 37.000 mensen met het coronavirus besmet. In totaal zijn 811 personen overleden ten gevolge van het virus. Een grote beurs of een andere omgeving waarbij veel mensen samen komen is een gevaarlijk gebied als het gaat om verspreidingen van virussen. Jaarlijks bezoeken zo’n honderdduizend mensen MWC. Daardoor is deze beurs een risicovolle omgeving. Sommige bedrijven willen dit risico niet nemen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!