Technisch Werken

Aantal ondernemingen in 2018 in Nederland gegroeid

Nederland had in 2018 meer ondernemingen dan in 2017. Dit bericht werd door de Kamer van Koophandel gemeld op vrijdag 4 januari 2019. Volgens de KvK komt de toename in het aantal ondernemingen vooral door de groei in het aantal zelfstandigen zonder personeel oftewel de zzp’ers. Verder komen er ook steeds meer bedrijven bij in het segment midden- en kleinbedrijf (mkb). In totaal heeft Nederland ruim 1,9 miljoen ondernemingen. Dit aantal onderneming ligt in totaal 82.000 hoger dan in 2017. Het verloop onder zelfstandigen zonder personeel is groot.

Er kwamen in Nederland in 2018 in totaal 168.000 zelfstandigen zonder personeel bij. Daarnaast stopten er 90.000 mensen als zzp’er. Ook het aantal mkb’ers groeide. In dit bedrijfssegment kwamen er 600 ondernemingen bij. Daardoor ontstond een totaal van 442.529 bedrijven in het mkb. Er ontstonden bedrijven in verschillende sectoren. Met name in de energiesector kwamen er verschillende ondernemingen bij. Ook in de bouw en de zorg was er volgens de Kamer van Koophandel een opvallende groei van het aantal bedrijven.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!