Technisch Werken

Aantal nieuwe bouwvergunningen in tweede kwartaal van 2019 gedaald

Het aantal nieuwe bouwvergunningen dat in het tweede kwartaal van 2019 is verleend is verder gedaald. Door de daling kwam het aantal verleende bouwvergunningen uit op het laagste niveau in drie jaar tijd. Daarnaast is ook het vertrouwen in de bouwsector gedaald en zijn er ook meer bedrijven failliet gegaan. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend gemaakt op donderdag 22 augustus 2019.

Bouwvergunningen in 2019
Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft aangegeven dat in de maanden april, mei en juni van dit jaar opgeteld 12.800 vergunningen voor bouwprojecten werden verstrekt. Dit aantal is ruim 14 procent lager is dan in dezelfde periode een jaar eerder. In dezelfde periode van 2018 lag het aantal verstrekte bouwvergunningen in Nederland namelijk op 14.900.

Ondernemersvertrouwen en faillissementen
Naast het aantal bouwvergunningen dat is gedaald is ook het ondernemersvertrouwen in de bouw gedaald. Bovendien is het aantal faillissementen 17 procent hoger uitgevallen dan in het tweede kwartaal van 2018. Inmiddels is het aantal faillissementen nu al vier kwartalen op rij toegenomen volgens het CBS.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!