Technisch Werken

Aantal faillissementen in maart 2018 gestegen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is iets toegenomen in Nederland. In de maand maart van 2018 werden in Nederland meer bedrijven failliet verklaard dan de maand ervoor. In totaal is het aantal failliet verklaarde bedrijven in maart met 34 bedrijven toegenomen ten opzichte van februari. Dit bericht werd bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Faillissementen
De stijging in het aantal faillissementen is een verassing. In de maand februari daalde het aantal faillissementen in Nederland nog met 42. In maart zijn 251 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard volgens het statistiekbureau. Dit aantal is niet gecorrigeerd voor zittingsdagen in maart.

Vervoer en opslag
Het grootste deel van de faillissementen die in maart zijn uitgesproken betrof organisaties die actief zijn in de handel. In totaal werden 51 bedrijven failliet verklaard in de handelssector. Het is echter wel zo dat de handelssector ook één van de grootste bedrijfstakken is van Nederland aldus het CBS. Als men kijkt naar de omvang van elke sector en dat vergelijkt met het aantal faillissementen dan zijn er met name in de sector vervoer en opslag veel faillissementen uitgesproken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!