Technisch Werken

Aanloop naar Prinsjesdag 2019: zzp’ers krijgen minder belastingvoordeel

De overheid heeft zich gebogen over het vraagstuk met betrekking tot zelfstandigen zonder personeel en de belasting die deze grote groep ondernemers zou moeten betalen. Zelfstandigen zonder personeel, oftewel de zzp’ers, kunnen in Nederland rekenen op belastingvoordeel doormiddel van de zogenaamde zelfstandigenaftrek.

Het is duidelijk geworden dat de overheid deze zelfstandigenaftrek de komende tijd wil verlagen. Dit gebeurd in verschillende stappen. In 2019 kunnen zelfstandigen nog maximaal 7280 euro van hun winst aftrekken. Dat betekent dat zzp’ers dan minder belasting hoeven te betalen. Deze aftrek wordt echter verlaagd en zal uiteindelijk maximaal 5000 euro worden. De overheid wil met deze maatregel er voor zorgen dat zzp’ers minder aantrekkelijk worden op de arbeidsmarkt en minder kunnen concurreren met werknemers met een contract. Het is duidelijk dat de overheid de arbeidsmarkt meer in balans wil brengen door flexwerk zwaarder te belasten en de werkgevers wil aansporen om meer vaste contracten te verstrekken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws