Technisch Werken

Aanloop naar Prinsjesdag 2019: lastenverlichting voor middeninkomens?

De overheid wil de zogenaamde middenklasse de komende tijd minder zwaar belasten. Deze groep die ook wel jan modaal wordt genoemd zal de komende tijd meer koopkracht kunnen tegemoet zien. Tenminste dat is wat het kabinet heeft aangegeven in de aanloop naar Prinsjesdag. In totaal zouden de middeninkomens van Nederland meer dan twee procent er op vooruit moeten gaan in 2020 ten opzichte van afgelopen periode.

Dat is een behoorlijk stevige belofte. De afgelopen tijd nam de koopkracht namelijk maar met slechtst 0,3 procent toe en het jaar daarvoor ongeveer met 0,5 procent. De overheid maakt met haar belofte van twee procent koopkrachttoename voor 2020 een behoorlijk statement maar de vraag is of dit gaat uitkomen. De economische groei is al aan het afzwakken en bedrijven worden al wat voorzichtiger in het aannemen van personeel. Dat heeft ook gevolgen voor de loonontwikkeling. Wellicht heeft de overheid lastenverlichting in gedachten voor de middenklasse. We zullen het zien op Prinsjesdag dinsdag 17 september 2019.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!