Technisch Werken

Wat is een WT monteur of monteur WT?

WT monteur is een term die wordt gebruikt in de installatietechniek als functiebenaming voor een monteur werktuigbouwkundige installaties (WTB). Om die reden wordt een WT monteur door sommige bedrijven als monteur WTB. Als men het echter heeft over werktuigbouwkunde dan kan men ook denken aan de machinebouw in de metaaltechniek. Een WT monteur is echter niet verantwoordelijk voor de bouw van machines, in plaats daarvan is hij of zij juist verantwoordelijk voor het aanleggen van installaties in de koeltechniek, verwarmingstechniek, klimaatbeheersing maar ook voor het aanleggen van sanitair en loodgieterswerk.

Een WT monteur heeft daardoor een behoorlijk brede functie. De werktuigbouwkundige installaties waar een WT monteur aan de slag gaat zijn warmtepompen, hybrideketels, aardgasgestookte cv-ketels en waterstofketels. Dit zijn slechts een aantal werktuigbouwkunde installaties die behoren tot de werktuigbouwkundige techniek waar de WT monteur in de praktijk mee in aanraking kan komen. Door de energietransitie kunnen de werktuigbouwkundige installaties voor de WT monteur veranderen. Dat houdt het vakgebied installatietechniek interessant.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , , , ,
Geplaatst in Techniek
Like ons op Facebook!