Technisch Werken

Wat is een Roughneck?

Een Roughneck is een functie in de offshore. Deze functie bevindt zich op het Entry Level. Het is daarmee een beginnersfunctie en daar is het takenpakket ook naar. Als Roughneck ben je iets hoger in rang dan een ongeschoolde arbeider: de General Roustabout. De Roughneck is een assistent in de breedste zin van het woord. Hij kan materialen en gereedschappen verplaatsen op een platform. Ook kan hij ervaren medewerkers in hogere rangen ondersteunen bij het uitvoeren van technische werkzaamheden. Bijvoorbeeld het verbinden van de pijp naar oliepunt.

Niet alle werkzaamheden van een Roughneck zijn even interessant. Het kan namelijk ook zijn dat je schoonmaakwerkzaamheden moet doen of zelfs koffie bezorgen bij de collega’s op het platform. Dit is een fase waar je als Roughneck door heen moet. Je moet ergens beginnen als je in de offshore aan de slag gaat. Als je de werkzaamheden in deze functie goed doorloopt kun je doorgroeien naar andere functies met meer verantwoordelijkheden, uitdagender taken en een hoger salaris.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , ,
Geplaatst in Techniek