Technisch Werken

Hitte is slecht voor de vloeistof in batterijen

Lithium-ionbatterijen vormen een belangrijk onderdeel van smartphones en andere mobiele telefoons. De levensduur van een batterij is echter regelmatig een onderwerp van discussie geweest. Zo zijn in het verleden producenten van smartphones in opspraak geraakt omdat de batterijen van hun producten niet lang genoeg meegingen. De overheid en consumentenorganisaties willen dat er batterijen worden geleverd die goed gebruikt kunnen worden door consumenten en bedrijven. Daarom wordt voortdurend gekeken naar nieuwe technologie om betere batterijen te maken die langer mee kunnen gaan.

Lithium-ionbatterijen kunnen behoorlijk lang mee gaan en kunnen bovendien regelmatig weer worden opgeladen. Een nadeel van batterijen blijft echter dat de batterijen minder goed gaan functioneren na verloop van tijd. Daarom moet je met batterijen altijd zorgvuldig omgaan. Een belangrijk aspect is dat batterijen niet in de brandende zon of op een hele warme plek zoals een kachel moeten worden neergelegd. Op een warme plek wordt ook de batterij opgewarmd en dat is hee slecht voor de vloeistof in de batterij. Bewaar daarom de batterij en toestellen die een batterij bevatten niet in de volle zon of in de buurt van een kachel, waterkoker of andere plek die regelmatig warm wordt. Zo kun je zelf een bijdrage leveren aan het vergroten van de levensduur van je batterijen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , ,
Geplaatst in Techniek
Like ons op Facebook!