Technisch Werken

Wat is een mastiekhoek, mastiekklos, mastiekrib of mastiekschroot?

Een mastiekhoek is een afwerking die in de dakrand wordt geplaatst in de vorm van een schuin oplopend stuk. Een mastiekhoek wordt geplaatst op platte daken die voorzien worden van een bitumen dakbedekking. Rondom een plat dak worden vaak boeidelen geplaatst waardoor er ten opzichte van het platte dak een soort rand ontstaat. Deze rand bevat een hoek van negentig graden.

Als men hier bitumen overheen gaat aanbrengen ontstaan er scherpe hoeken waardoor het bitumen niet goed kan worden aangebracht en bovendien de kans op lekkage wordt vergroot. Een mastiekhoek zorgt er voor dat de hoek niet meer scherp is maar afloopt. Dit gebeurd onder een schuine hoek van 45 graden. Daarover kan makkelijker bitumen worden aangebracht. Een mastiekhoek heeft verschillende andere benamingen waaronder mastiekklos, mastiekrib of mastiekschroot.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , , ,
Geplaatst in Materialen